Monday, August 4, 2008

Zatratená letná nuda

Hoci by sa patrilo nadviazať na posledné pokračovanie, ako som bol sľuboval, nechce sa nám. Aby som si aj o rok pamätal, čo som videl, aspoň heslovite:


  • Budha padol hanbou pri striedaní sa poetickosti, krutosti, prelínania sa svetov imaginárnych — detských hier — a tých reálnych (zanedbaná výchova, chudoba, etc.)

  • Šachta bola pomalá a v podstate zaujímavá iba konceptom (dej je rozprávaný chronologicky v troch častiach, vždy z pohľadu inej postavy)

  • Rusalka bol taký oddychový filmík améliovského typu... občas surreálny, občas až príliš reálny...

  • Absurdistan je príjemne vtipný a bizarný, súboj pohlaví ako téma je vždy vďačná a ak sa i spracovanie podarí, človek sa vždy nasmeje... nielen na sebe, ale hlavne na tom, aké sú tie ženy :)

  • Pieseň o dobre je je akási zmes komédie a drámy, drogová tematika, determinovanosť človeka s prostredím, otvorený koniec... bez happy-endu, nik si na konci nepovie "I choose life"...

  • Nech posledný vojde je bizarným severským filmom o upíroch a priateľoch. Je však krásny. Nie dejom, nie myšlienkou, asi za to môže kameraman alebo niekto, kto ho viedol, ale pozerať sa na ten film je jednoducho radosť. A jemné namočenie v čiernom humore zaschnutej krvi je tiež fajn.




Tým môžeme uzavrieť karlovarskú kapitolu a dúfať, ze keď sa tam Kaja vybrala, tak sa jej páčilo... :)



Popri náročnom povaľovaní sa a cibrení si zmyslu pre cynizmus prebehli blogerským nebom krátke správy o tom, za čo sa kto hanbí... Ja sa nehanbím, vraj je to nezdravé na pleť. Ale pre istotu som si prečítal 10 faktov, ktoré treba vedieť o Harukim...



Inak ale nič na svete nové, vraj sa stále rútime do záhuby, ktorá potrvá asi 18 mesiacov. Najväčšmi zvedavý som i tak na to, kto je tajomná sandra, ktorá je v diskusii pod skoro každým článkom na vybrali.sme.sk a ktorej meno vždy odkazuje na www.hospodyne.mojerecepty.sk. Záhada nad záhadu. Ešteže už začínam pracovať, nová stajňa pre môjho tátoša sa volá jyxo.cz...

2 comments:

Radovan Kavicky said...

No konečne po dlhšom čase nový post! :o)

karolina said...

aale nevybrala este, musim sa prisposobovat a hladat si kratsie vylety, lebo spoluputnici "pracuju", a "su unaveni", a "aj tak nevies planovat". takze momentalne len morava, dokelu. ty to mas z prahy na kratsi skok ako ja odtutoka.